EBBA: Textmiss

Så började helgen. Jag och mina kompisar stämde upp i kollektiv sång. Eller sång och sång, men vi levde oss in och dansade när det var dags för "Världens snabbaste allsång" på Babel i Malmö.

Fullsatt i publiken och Ola Selmén från Amigo i SVT ( och "OS med Ola" i P3) höll i taktpinnen. Bandet EltonBolton spelade allt som går att spela. ´
Bakom bandet vid scenen rullade låttexterna på en stor filmduk och ALLA i publiken sjöng med. Eftersom det skulle gå snabbt, 40 låtar på 60 minuter, sjöngs det bara en vers och en refräng från varje låt. Beatles, Kal P. Dal, Baltimora, Europe, ABBA, The Ramones, Kinks, ja allt hanns med.
Och man kan inte annat än skratta åt hela grejen, för det var så knäppt, galet och roligt. 
 
När texterna rullades upp insåg man också sina felsjungningar. Gamla textmissar från långt tillbaka. I Baltimoras 80-tals-hit "Tarzan Boy", som jag inte sjungit med i på typ tjugofem år, är delar av min refräng utbytt mot ett stort berg. Ett av världens största berg.
 
"Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
Night to night, Gimme the other, gimme the other" 

går såhär när jag sjunger 
 
"Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
Night to night, Kilimanjaro Kilimanjaro"

Inget konstigt alls.

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".