1 av 6
Ambulanspersonal i Lund tränade glatt. Foto: Lyssnarbild
2 av 6
3 av 6
Brandmännen i Lund tränade också. Foto: Lyssnarbild
4 av 6
En trio från ett försäkringsbolag i Malmö kom ner till radion och gympade utanför fönstret. Foto: SR Malmö
5 av 6
Fabian Hribsek tyckte att morgongympan var ett bra avslut på morgonpromenaden. Foto: Lyssnarbild
6 av 6
Eriks träningsguru Claes Nermark hängde med i morgongympan. Foto: Lyssnarbild

Tisdag 30 mars

Kärleksgympan är avklarad

I dag var det examensdags för Erik och hans morgongymnastik. Passet som hade tema kärlek erbjöd en genomgång av hela kroppen. Erik var entusiastisk och det var en hel del av lyssnarna också. För att gå in i kaklet behövde Erik få in bildbevis från minst 10 personer som visade att han fått med er lyssnare på träningståget.

Den virtuella världen passade inte Malmö

Malmö stad gav sig in i den virtuella världen för ett drygt år sedan. I Second Life kunde man som avatar vandra omkring på Malmös gator. Men satsningen blev inte riktigt som kommunen tänkt sig. Få besökare, sexuella trakasserier och rasistiska utspel gjorde att kommunen tog beslutet att lägga ner sin satsning på den virtuella världen. Men Grethe Lindhe som var projektledare för Malmö stads medverkan i Second Life ångrar inte att man provade.

Miljonvinnaren kastade sig på marken av lycka

Efter en del letande hittade Svenska spel till slut den man som kammade hem nästan 215 miljoner kronor på lotto i helgen. Vinsten är den största någonsin på lotto i Sverige. Och enligt vinstutdelaren Pierre Jonsson lade sin mannen, som är från Helsingborg, raklång på golvet när han fick beskedet. Vad ska då vinnaren använda pengarna till? Bättre biljetter till HIF och Rögles matcher och en mobiltelefon står på önskelistan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".