EBBA: Ny Bettan

Eftersom helgen startade med att någon knyckte min cykel (igen) i fredags var jag tvungen att inleda veckan med att köpa en ny. Eller ny och ny, det är att ta i. Verkligen. Igår inhandlades ett gammalt vrak. 

Inga växlar, ingen cykelkorg, aningen rostig ram, ful sadel, ingen ringklocka, för små däck och troligen en överlevare från början av åttiotalet. Usch, stackars krake tänkte jag i cykelaffären, ingen vill ha dig. Just det. Ingen vill troligen heller sno dig. Då slog jag till.

Plus två cykellås. Och en liten cykelkorg som jag ska låsa fast med hänglås. Glömde köpa ringklocka, så det får jag fixa idag, har hört att polisen är superstränga med det i Malmö. Känns i alla fall som att det går att få upp eländet i hyfsat bra fart. 

I går hade vi besök av Eddie Olsson i studion, cykelreparatör, som berättade hur man själv grejar cykeln inför vårens och sommarens romantiska picnic-turer. Man kan göra mycket själv, och slipper betala hundralappar för att vårfixa sin darling. Lyssna i efterhand här på webben. Kollade naturligtvis hur man håller cykeltjuven på avstånd. Eddies tips var att göra det svårt för skurken. Tung kedja och något att surra fast cykeln vid. Då tar det för lång tid att sno den och det gillar inte bovarna.

Cykelnostalgi är en sak, men bilnostalgi är ju snäppet större. Kolla ekipaget på bilden nedan. Är det inte för härligt? Kunde inte låta bli att föreviga uppenbarelsen utanför Centralen i helgen. Måste förresten fota cykeln också, lika bra innan den blir stulen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista