EBBA: Riktig radiovecka

Kan lungt konstatera att det inte blev många knop gjorda på jobbet under den förra. Inledde med en förkylning som inte passade i radio och stannade  hemma och kurerade huvud och hals. Fysiskt på jobbet under tisdagen, men inte mer, fast under onsdagen var allt någorlunda normalt igen. Då kom plötsligt en helgdag och sedan en klämdag och därefter helg igen. Alltså hade jag inte så mycket att blogga om från min arbetsplats, men jag visar gärna lite ur kameran från ledigheten. Det har jag tid med nu när jag inte måste vara just ledig precis hela tiden...

Traditionsenligt var jag, sambon och mina föräldrar på Vanneberga IF́s stora loppis på torsdagen. Vi köade en timme för att sedan rusa in och orientera oss bland grejorna när grindarna öppnades klockan tio. Bästa fyndet hittade jag bland elektroniken. En liten gammal söt analog radio med riktig antenn som inte redan sett alla sina bästa dagar. En tjuga och jag är nu stolt ägare till en apparat som fungerar perfekt i köket. Du ser den på bilden överst.

Förutsättningarna att fynda var enorma. En vacker dag kanske våra tävlingspriser blir heta föremål hos exalterade antikexperter. Har redan ett nyckelband, så jag överlät fyndet till någon annan.


Helgen övergick till födelsedagsfirande eftersom min sambo fyllde år. Vi åkte till ett regnigt och blåsigt Kivik där man kan ta in på SPA hotell och vara oförskämt hälsosam. Massage, ekologisk mat och frisk luft. Till råga på allt hittade vi ett café nere i byn som bara serverar rå mat. Vitkål, rödkål och groddar i en salig, ja rent av "himmelsk" blandning. Vill man chocka kroppen kan man göra det rejält i Kivik. Tröttnar de på äpplen kan det vara en ny slogan för denna fina sida av Skåne.


Våren visade sig inte via solsken, men grönt och fint var det ändå i regnet på Österlen. Den utlovade havsutsikten däremot var tveksam, det krävdes kolossal koncentration för att urskilja horisonten.