Elin, jag och Lisa innan tävlingen

ERIK: Gott medarbetarskap

Igår kväll möttes jag och två av mina radiokollegor upp. Elin Joleby (P3 Nyheter), Lisa Zetterberg (Söndag med Saman) och jag skulle bilda lag i ett musikquiz. Ebba skulle ha varit med om hon inte hade varit bedövad i munnen efter ett tandläkarbesök.

Vi hamnade bland de övre resultaten, så det ska man vara nöjd med. Men jag tror vi hade hamnat på bättre plats om inte folk hade fuskat. Under tävlingen satt folk och skickade meddelanden i smyg, sökte information på nätet via mobiltelefonen och även spelade in låtarna genom mobilen för att kunna avlyssna i efterhand. Det kanskse låter som jag försöker bortförklara varför vi inte vann. Men jag mötte faktiskt en kille under pausen, som var helt öppen med det, och hans inställning att det var inget särskilt med att ta hjälp under tävlingen. Det är ju bara en kul grej.

Jag håller inte med. Går jag ut med vänner för att tävla vill jag vinna, och det på ett rättvist sätt. Jag skulle gärna vilja ha första priset och kunna jubla åt mina kunskaper, men nu finns det folk som sätter käppar i hjulet för det. SKÄMMES!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".