Så här kan det se ut när sändningen flyttas utanför studion. Sandra försöker ge en bild av vad hon ser på livesändningen från räddningsarbetet i Chile.

Sandra: Glädjetjut i Chile

Strax efter att jag kom till jobbet i morse, rättare sagt 05:02, plingade det till i min dator. Det var nyhetsbyrån TT som hade något viktigt att meddela. 

"Den första gruvarbetaren från San José-gruvan i Atacamaöknen i Chile är uppe."

Mannen som fick bli den första av de 33 gruvarbetarna att åter se dagens ljus, eller det var natt i Chile men ni förstår metaforen, var den 31-årige tvåbarnspappan Florencio Avalas. I över två månader har han suttit fast 700 meter under jorden. Och när den lilla, lilla kapslen firats upp ur det smala, smala hålet framför det stora, stora journalistuppbådet utbröt ett gigantiskt, gigantiskt jubel.

Tänk att en människa kan frambringa så mycket glädje och hop. Inte ens när Florencio Avalas skjutsats iväg till sjukhus för undersökning upphörde glädjeropen vid borrhålet. Trots att klockan var mitt i natten stod de jublande människorna kvar och mötte gruvarnetarna när de en efter en tog samma väg ut som Florencio. 

När alla 33 gruvarbetare har kommit upp ur hålet ska Chilenarna fira med en stor fest. Jag fortsätter att föja liveändningen och upphör aldrig att förvåna mig över människans kraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".