Sandra: Mattias Helgesson fick göra det förbjudna

Hade du problem med vädret i morse? Det hade vi!

När stackars Mattias Helgesson, dagens gäst och innebandyspelare från Helsingborg, satte sig i bilen i morse trodde han att han skulle vara framme hos oss i god tid. 0810 förutspådde gps:en att han skulle anlända. Vädret ville annat. Sju minuter över nio sprang han in i studion med andan i halsen.

På radions innergård får man absolut inte parkera. Och det beror inte på att vi tycker att den överfulla containern som står där är så charmig att vi vill att den är det första som våra gäster möter när de besöker oss. Nej, det är för att vår stora sändningsbuss, som vi använder oss av när vi sänder i från andra platser än radiohuset, ska kunna rycka ut med kort varsel - utan hinder.

Men nöden har ingen lag. Mattias Helgesson hade inga alternativ. Så där, mitt på innergården och precis framför den fulla containern, fick hans vita bil stå och hälsa alla radions nersnöade medarbetare välkomna till jobbet i morse.

Vi är glada att Mattias kom hit – helskinnad! //Sandra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".