1 av 3
Efter lite väntan på tisdagen kom Vincents buss. Trist enligt honom men mamma Sabina var ganska nöjd att sonen kom iväg. Foto: Tobias Wallin/SR
2 av 3
Sabina Kristiansson och Vincent Kristiansson vid frukosten i Lilla Beddinge. Foto: Tobias Wallin/SR
3 av 3
Skolbussen var lite sen men kom ändå under tisdagen. Värre var det under måndagen när alla skolbussar ställdes in. Foto: Tobias Wallin/SR
Morgon i P4 tisdag 30 november

Det gjorde barnen som var insnöade

”När jag hörde att bussen var inställd skrek jag JIPPI”
5:50 min

Igår hade vi ett riktigt ruskväder. Snön vräkte ner. Flygen ställde in. Många bilar i diket. Tågen var ordentligt sena. Och skolskjutsarna ställdes in. På telefonsvararen (040-666  57 57) fick vi en fråga som löd: ”Vad händer med barnen som inte kan ta sig till skolan när det snöar så skjutsen inte kör?”

Givetvis vill vi som ett äkta publicservice-program svara på alla frågor. Tobias fick helt enkelt sätta sig i bilen och köra ut till en av de som igår fick en förlängd helg.

Vincent Kristiansson i Lilla Beddinge går i sexan på Klagstorpsskolan i Trelleborgs kommun. Han och både mamma och pappa blev igår fast hemma. Men någon nöd gick det inte direkt på Vincent, han och kompisen byggde istället en gigantisk snögrotta. Men enligt rektorn på hans skola var dagen egentligen tänkt till självstudier. Men Tobias och Vincent enades om att snögrotta ändå får räknas till gymnastik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".