1 av 8
Mikael Hörlin, en av fiskarna vid hoddorna i Malmö visar upp en rejäl torsk.
2 av 8
Nyfångad torsk.
3 av 8
Torskrens.
4 av 8
Båtarna får stå på land så länge isen och kylan håller i sig
5 av 8
Fiskehoddorna i Malmö har sin egen rök.
6 av 8
Röken eldas med ved och alspån och måste passas så temperaturen blir rätt.
7 av 8
Mikael Hörlin öppnar upp röken för att titta till fisken.
8 av 8
När fisken är färdigrökt får skinnet den guldgula färgen.
Morgon i P4 Torsdag 20 januari

Fiskare har fått hålla sig på land

Fiskare: ”Värst före jul”
7:25 min

Kyla och snö har gjort vintern besvärlig för fiskarna som säljer sina fångster i de klassiska hoddorna i Malmö. Ingvar Wilhelmsson har inte kunnat komma ut med sin båt, utan får istället köpa in fisk från andra lokala fiskare för att ha något att sälja. Vår reporter träffade honom och hans kollega Mikael Hörlin bland isad och rökt fisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".