Linus Lundgren Foto: Sandra Svensson/SR
Morgon i P4 Måndag 31 januari

Linus vet hur det känns att längta

"Mycket energi går åt att hålla koll på läget i Afghanistan"
10 min

Kärlek, längtan, väntan och oro, är nog bara några av de känslor som far runt i magen hos de pojkvänner, flickvänner, barn, föräldrar och vänner som har sina nära och kära i krigshärjade Afghanistan.

I november förra året tog P7 Revingehed över huvudansvaret för Sveriges mission i Afghanistan. 500 soldater åkte då ner till landet med huvuduppdrag att skapa trygghet för det Afghanska folket.

Att Afghanistan är ett osäkert land har nog inte undgått någon. Nyhetsrapporteringen kring landet har den senaste tiden kommit att handla om attacker mot fredsuppehållande styrkor och dödade svenska soldater. För de svenska soldater som tjänstgör i Afghanistan är kriget nu vardag och riskerna noga genomtänkta. Men hur är det egentligen att vara den som sitter hemma i Sverige och väntar? Linus Lundgren från Malmö vet precis. Hans sambo Micke är just nu nere på sin andra vända i Afghanistan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".