1 av 3
Isängel i Stadsparken i Luleå. Foto: Lena Callne/SR
2 av 3
Ängeln som är modellen för isskulpturen. Ungarna på Barsebäcks Montessoriskola har tillverkat över 1 000 stycken nu. Foto: Axel Palmqvist/SR
3 av 3
Elisabeth Persson. Foto: Axel Palmqvist/SR
Morgon i P4 torsdag 3 februari

Isskulptur designad av kids från Barsebäck

”Kevin ska åka och kolla ängeln och vi hoppas vi få brevväxla med en klass där"
6:00 min

När klass 3-4 på Barsebäcks Montessoriskola i höstas läste geografi fastnade klassen för is- och snödjuren som varje vinter dyker upp i stadsparken i Luleå.

Alla tyckte det var fantastiska skapelser, men hur mycket läraren Elisabeth Persson förklarande hur tillverkningen gick till fanns det frågor kvar. Klassen skrev helt enkelt ett brev med sina frågor. Det gjorde även Kevin, killen i klassen som sedan förra året varit svårt sjuk i leukemi, från sjukhussängen skrev han om sig och sin sjukdom, men ställde också frågor.

I brevet bifogade Elisabeth en av de änglar som barnen tillverkat för att samla in pengar till barncancerföreningen södra. Luleå kommun blev helt eld och lågor och ringde bara ett par dagar senare och undrade om de fick göra ängeln som isskulptur. Och nu står den där i stadsparken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".