Visst kommer man att sakna dem...Foto: Karin Olsson-Bendix/SR

EBBA: Hemma hos The Ark

Under mitt besök lyckades jag backa bakåt rakt på ett mikrofonstativ, var nog lite nervös, och hela stativet välte med ett brak. Mikrofonen var igång så det blev en jäkla smäll i högtalarna. "Gör inget" sa en lugn Jepson, med typ begynnande tinnitus i öronen.

Replokalen kallas "repis". Sedan länge bandets andra hem. Men tiderna förändras och Ola Salo förklarade för mig att de är helt färdiga med The Ark. Uppdraget är fullbordat, buskapet förmedlat och stoltheten över det arv de lämnar efter sig är övertygande.

Ja, för det är väl då man ska lämna över sin replokal till något annat band. Men först serveras avsked, med besked, genom att återvända till de gamla brottsplatserna. Klubbspelningar, sommarfestivaler och som mellanakt i Mellon redan på lördag gör det möjligt för fans att vinka byebye.
The Ark har spelat i tjugo, men först igår passade jag på att ta mig till replokalen. Visst är det typiskt, man har haft tjugo år på sig att titta förbi, och så kommer man inte på idén förrän det nästan är försent. Men än är det inte slut, och "ledigskylten" lär inte hängas upp förrän bandet repat klart inför avslutningsturnén. Har på känn att det kommer att bli en minnesvärd sommar för The Ark. För att inte tala om alla fans.

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".