1 av 4
Sören Nilsson och resten av gänget i rallystudion under sändningarna från Svenska Rallyt.
2 av 4
Sören Nilsson trivs i rallyvärlden, här med SR Värmlandmedarbetaren Joachim Gustafsson.
3 av 4
Sören Nilsson, rallyförare
4 av 4
Löpsedel när Sören hade en 80-årig co-driver.

Sören, rallyexpert med humor och humör

Sören Nilsson är ett stort namn i rallyvärlden, inte bara för alla  framgångar genom åren som rallyförare utan också som en stor motorprofil och expertkommentator. Dessutom utbildar han andra i konsten att köra fort.

Rallyförare Sören Nilsson började köra biltävlingar 1965, först i grenen bilorientering och sedan som vanlig rallyförare, och karriären innehåller bland annat tre SM-guld (varav ett i bilorientering), fyra segrar i grupp N-klassen i Svenska Rallyt och en rad rallytävlingar utomlands, bl.a. RAC, Safarirallyt och Rally Portugal.

I intervjun berättar han om sina upplevelser i rallyvärlden, om sin första bilaffär som 9-åring, om vikten av förstå engelska och hur det går till på de portugisiska publiksträckorna. 

Sören berättar också om när han lät 77-åriga Karin få testa rally. Karin var en dam som suttit hemma vid radioapparaten och funderat på hur fort det egentligen går på en rallystäcka. Detta är en händelse som det fortfarande talas om i rally-Sverige.

I programmet medverkar även Bruno Berglund som varit kartläsare åt bl.a. Sören Nilsson.  Intervjuar gör Lars-Erik Olsson och programmet spelades in 1993.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista