1 av 4
Ulf Schenkmanis och intresserade trädgårdsvänner under direktsändning av Trädgårdsdags. Foto:Ulla Walldén
2 av 4
Lars-Eric Samuelsson talar om narcisser. Foto:Ulla Walldén
3 av 4
Ulf Schenkmanis i publikhavet på Liseberg i samband med 25-årsjubiléet. foto:Ulla Walldén
4 av 4
Örjan Bengtzing var teknikansvarig för Trädgårdsdags och alla spännande livesändningar.

Trädgårdsdags under 25 år

Programmet ”Trädgårdsdags” sändes i Sveriges Radio under 25 år, från Karlstad när programmet spelades in och från olika platser runt om i landet när det sändes direkt under sommarhalvåret. Alltid inför stor och intresserad publik.


Programmet leddes av samma programledarduo hela tiden, trädgårdskonsulent Lars-Eric Samuelsson och tv-och radiomannen Ulf Schenkmanis, som gick bort i september 2004. De två bildade skola för hur man kan leda ett program tillsammans, experten och den obildbara- ständigt smågnabbandes och pigga på att retas.

I ett program från 2005 berättar Lars-Erik Samuelsson minnen från åren med Trädgårdsdags och vi hör flera ljudklipp från åren som gått. Bl.a. får vi veta att programmet startade som ett tv-program, och vilka ”fynd” som kunde ramla ur inskickade brev.

Vi får också interiörer från alla de dråpligheter som kan inträffa under en livesändning, och höra bidrag till den dikttävling om trädgård som utlystes i programmet.

Programmet är inspelat 2005, Örjan Bengtzing skötte tekniken och Ulla Walldén intervjuade. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista