Elsa blev ELMA med värmlänningarna

Elsa Lindskog, eller signaturen ELMA som hon oftast använde var en pionjär som kvinnlig reporter i Värmland. Hon arbetade i  35 år som journalist på Nya Wermlands-Tidningen, men halkade in på journalistbanan mest av en slump.

Elsa Lindskog (1920-1999) tillbringade barndomsåren på Mariebergs sjukhusområde i Kristinehamn där hennes far var intendent. Elsa utbildade sig till socionom och började skriva referat för lokaltidningen Säffle-Tidningen på tidigt 1950-tal. Det ena ledde till det andra och under en period fick Elsa ensam ta hand om verksamheten på Säffle-tidningen, innan hon kallades till Karlstad och NWT. Eftersom hon saknade bil liftade hon sig fram till de olika uppdragen under de första tre åren. Om detta och andra äventyr på de värmländska vägarna berättar Elsa Lindskog för Bengt Alsterlind i en intervju från 1987.

Elsa Lindskog skrev sex utgivna böcker. Den mest kända titeln är "Lyckan att åldras" från 1988.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista