Stilsäker kosmopolit som älskar en god skröna

Sista delen av intervjuserien med förre landshövdingen i värmland, Ingemar Eliasson handlar om hans arbete idag som riksmarskalk, men också om framtiden som pensionär.

Bland annat avslöjar Ingemar Eliasson planerna på att skriva mer. Det ska inte bli några klassiska memoarer utan snarare reflektioner kring vad han varit med om och lärt sig av livet. Dessutom finns ett stort antal barnbarn som han vill ägna mer tid åt än idag.

Samtalet handlar också om konsten att berätta en god historia, en riktig skröna, och om stil och anpassning till vad rollen kräver, till exempel att lägga bort dialekten.

- Jag har aldrig velat att folk ska kunna placera mig omedelbart och därmed säga att ”sån är han”, utan de ska först lära känna mig och mina värderingar, berättar Ingemar Eliasson som idag har svårt att spontant gå över till värmländskan.

- Ska jag läsa Fröding, måste jag läsa på!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista