1 av 3
Foto: Gunnar Gramnes.
2 av 3
3 av 3
Programmet 29 mars

Fotbollsvåldet i Europa


P4 Granskar tar sikte på att Fotbollsallsvenskan drar igång nästa helg och en ny svensk lag ger polisen rätt att avvisa  misstänkta bråkmakare redan utanför arenorna.
Följ med Till Rotterdam och Feyenoords stadion De Kuip. Där finns världens mest effektiva säkerhetsorganisation runt matcherna.

Vi träffar den före detta marinkårssoldaten och militärpolisen Bernard Gerritsma som nu är säkerhetschef och han har utvecklat ett system som fullständigt berövar bortalagets anhängare alla rättigheter och all värdighet. De slussas till och från matchen som boskap i ett slutet system.Möt också den svenske fotbollsreportern Markus Christensson på en av Englands största tidningar, the Guardian som anser att de skyhöga biljettpriserna och de bortplockade sittplatserna har gjort det säkert men tråkigt på engelsk fotboll.

Hör generalsekreteraren i Svensk Elitfotboll, Tommy Theorin och ordföranden för IFK Göteborgs supporterklubb, Anders Almgren om sin syn på framriden för de svenska fotbollsarenorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".