Programledare Anna Ivemark

Anna Ivemark, programledare

Beteendevetare. Radio- och tvjournalist med 15 års erfarenhet från samhällsjournalistik och livsåskådningsprogram i olika kanaler. Reporter och programledare i bla Radio Värmland, Radio Q, P1s studio Ett, Tendens, Människor och tro och Föräldrarna. Medielärare vid Botkyrka Mediecenter, kursledare och föreläsare.

Född: 1966 i Stockholm

Bor: Stockholm

Familj: man och två söner

Bakgrund: Beteendevetare. Radio- och tvjournalist med 15 års erfarenhet från samhällsjournalistik och livsåskådningsprogram i olika kanaler. Reporter och programledare i bla Radio Värmland, Radio Q, P1s studio Ett, Tendens, Människor och tro och Föräldrarna. Medielärare vid Botkyrka Mediecenter, kursledare och föreläsare.

Inriktning: Alltid människan i centrum. Vad har de att berätta?

Bäst med att vara radiojournalist?
Att få möta människor och höra deras bild av verkligheten. Att få lära sig nya saker hela tiden och för varje dag som går förstå hur lite man egentligen vet. Jag vill göra seriös ”känslojournalistik” eftersom mänskliga relationer är grunden i allt. Och alltför ofta trivialiserar man mjuka ämnen i media.   

Oanad talang: Är bra på att medla. Och att jonglera!

Läser just nu: ”Mig äger ingen” av Åsa Linderborg

Last: extremt slarvig, om det nu är en last.

Måtto: Mer känslor i radion!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".