1 av 3
2 av 3
Douglas Roos från "Draknästets" panel Foto SVT
3 av 3
Gustav Borgefalk lanserar sig själv på 15 sekundersskärmen på Times Square

”Alla är vi entreprenörer”

Många med smarta idéer sökte framgång genom Tv-programmet ”Draknästet”, affärsvärldens motsvarighet till ”Idol”. I drakpanelen satt riktiga investerare och avgjorde vem som kanske hade den mest framgångsrika idén eller uppfinningen, den som skulle få riskvilligt startkapital. Över 13 miljoner skulle fördelas i programmet.
Träffa bl.a. Douglas Roos som var med i panelen. Han satsade gladeligen, tillsammans med dom andra drakarna på bl.a. Berts passbitar. En typ av distanskloss för byggindustrin.


Gustav Borgefalk (bilden högst upp), student från Handelshögskolan i Stockholm, har startat företaget ”Student competition” , en IT baserad social sajt som bygger på tävling och konkurrens. Han fick hjälp av villigt riskkapital.

Marie Sundström jobbar med att sammanföra nya idéer i projektet ”Good Morning 2020”, som har stor konferens i november på mottot: ”preparera dig för framtiden…”

Ett program av Christer Söderqvist i Tendens tema: Entreprenörssjälar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".