Frida Derwinger

På journalisthögskolan skrev jag examensarbetet ”Kvinnobilden i Veckorevyn”. Sen sökte jag jobb på tjejtidningen Frida för att förändra världen. Det gick väl sådär.

Mina två främsta drivkrafter som journalist är ilska och nyfikenhet. Ilska över en skev värld och trånga roller. (Som småbarnförälder kan jag ibland ha svårt att andas när jag tänker på att i just denna sekund skadas och kränks ett barn. Och de växer upp och blir vuxna och så börjar det om.) Och så nyfikenhet. ”Vad betyder det egentligen…?” ”Hur känns det att…” ”Varför, varför, varför…?”

Tendens kanske inte förändrar världen, men om någon lyssnare därute stannar upp ett slag och tänker en ny tanke, ser saker från ett annat håll eller bara känner med en människa de aldrig träffat, så har vi lyckats.

När jag inte är på radion så skriver jag barnsagor och manus till film och tv. Där är drivkrafterna detsamma. Skillnaden är att man får hitta på historien själv…

frida.derwinger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista