Christer Söderqvist

Jag heter Christer Söderqvist och har jobbat med Tendens i tio år. Några av jobbets stora fördelar är alla möten och berättelser av givande och intressanta människor.

Ett närliggande exempel är intervjun för serien ”Det heliga arbetet” med sociologen och forskaren vid Uppsala universitet, Robert Paulsen, som med nära mänskliga exempel beskrev en fråga som många försöker formulera: Lever vi för att jobba eller jobbar vi för att leva? Jag brinner för idén att utifrån vardagliga tankar och människors idéer göra omvärlden mer begriplig, och identifierbar.

Ett för mig oväntat och givande ämne visade sig i programmet ”Du är värd 21 miljoner” . Det handlade om den alltmer aktuella frågan hur mycket är vi beredda att med skattemedel rädda liv.

Ännu ett av alla magiska möten uppstod. Att få arbeta med skådespelare från Dramaten tillsammans med statistikforskare från Örebro universitet. 1+1 blir ibland mer än 2 …i Tendens. Det är det jag vill dela med lyssnarna. Om jag dessutom roar någon på samma gång blir det ännu bättre.

Vi hörs.
christer.soderqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista