"Slampor som hon finns överallt"

"Journalisten är en äcklig jävla lögnerska, HON borde knullas i röven så att hon vet vad hon skriver om nästa gång..."
Anonym

Vad gör att avsändaren blivit så arg över att läsa om ett övergrepp någon utsatts för? Samtidigt som fenomenet stalking har ökat skriver anonyma avsändare kommentarer på artiklar, förlöjligande inlägg eller rena hot om misshandel, riktade mot journalisten eller bloggaren som berättat om sina eller andras erfarenheter av sexuella övergrepp.

- Den nya mobbingen kallar jag det, där det kommer så starkt hat på nätet när man pratar om feminism, sex eller integration. Då finns det en grupp på nätet som söker upp skribenterna och attackerar dem, säger Mostafa Schurmann. Han jobbar som konsult med risk och säkerhetsfrågor för organisationer och företag.

"Tjejer ska få klä sig som de vill, de ska få se ut som horor och kunna bete sig som slampor om de vill. Männen ska läsa deras tankar och inte ha något sex med dom även om tjejerna inte säger det rakt ut." 
Anonym

Tendens om den anonyma rösten på internet och vad som händer när skribenter utsätts för påhoppen.


Ett program av Sonja Schwarzenberger i Tendens tema: Mellan njutning och övergrepp

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista