1 av 3
Anne-Li Ramírez
2 av 3
3 av 3
Tillsammans med kompisarna Viktoria Olesen och Betty Regnström har Olivia Trygg skrivit boken "Sara och den andra mamman"
Onsdag 21 december

Julen då pappa försvann


Olivia Trygg glömmer aldrig julen då hon och familjen fick nog
De krävde att pappan skulle genomgå behandling mot sin alkoholism. Flaskan eller familjen, han måste välja. Då reste han sig, öppnade ytterdörren och lämnade dem.   
    




Idag är Olivia 23 år och tillsammans med sin mamma och syster har hon startat stiftelsen Trygga Barnen. Där kan barn till alkoholiserade föräldrar få hjälp.

 
– Min pappa var världens bästa pappa när han var nykter och hade säkert älskat att hjälpa barn till missbrukande föräldrar, säger hon. 



– Jag följde min pappas mönster. När han drack då lämnade jag det lyckliga livet och fick stå ut, härda ut och vänta på att det skulle gå över igen, säger teater regissören Anne- Li Ramírez. Hennes pappa var alkoholist, en familjehemlighet som har präglat hennes liv.
Anne- Li är författare och regissör till pjäsen ”Vem har sagt att det ska vara vackert”, en berättelse om generationer där alkoholen bär huvudrollen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista