1 av 3
2 av 3
Linda Jonsson är socionom och doktorand vid Linköpings universitet. Hon forskar inom It relaterade övergrepp och har intervjuat många barn och unga som använder nätet för att testa sin sexualitet, några av dem har sålt sex.
3 av 3
Thomas Jonsland som ansvarar för chatten på Bris.
Onsdag 11 januari

Vet du vad ditt barn gör på nätet?

Vi vuxna har svårt att ha koll på vad våra barn gör på nätet idag, säger författaren Caroline Engvall. Hon menar att föräldrarna ofta känner sig osäkra och rädda för vad barnen gör på Internet och väljer att blunda istället.
När Caroline Engvall skrev sin första bok ”14 år till salu” fick hon tusentals mejl från killar och tjejer som utsätter sig själva på nätet och råkar illa ut. De känner ångest och vågar inte söka hjälp för att de känner skuld och skam.

-Föräldrarna måste våga fråga sina barn och ungdomar om vad de gör på nätet, säger Linda Jonsson. Hon menar att barn som har varit utsatta för sexuellt övergrepp eller mobbning på nätet inte berättar själva men kan gå väldigt dåligt av det.– Barn och unga testar sin sexualitet på nätet, men med användandet av bilder och webbkamera ökar också risken för utsatthet, säger Thomas Jonsland, sakkunig i unga och Internet på Bris.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".