1 av 3
2 av 3
Foto: Anders Sunna
3 av 3
Foto: Anders Sunna
Veckans gästbloggare

Bloggar med bilder

"Sametingets första 20 år borde utvärderas." Det menar konstnären Anders Sunna som är vår gästbloggare denna vecka. Genom sina bilder förmedlar Anders Sunna både känslor och åsikter, vilket resulterat i stor uppmärksamhet. Bland annat har han varit med tre gånger och ställt ut sina verk på Liljevalchs vårsalonger. Som gästbloggare lägger han också stor vikt vid bilder. "Bilderna kommer att berätta mer än vad jag skriver", säger Sunna som idag levererar sitt första blogginlägg.  

Jag är inte just den personen som brukar utrycka mig i text, men känner mig desto mer bekväm i bildspråket.

För en bild kan alla tolka vilket språk du än har, men det kommer vara en del av din bakgrund som styr hur du tolkar.

Vi har haft Sametinget sen 1993 och nu är det 2013. Då är frågan; har vi fått det bättre eller har vi fått det sämre? Denna tidsperiod borde utvärderas.

Anders Sunna

28 år, pappa och konstnär från Kieksiäisvaara i Pajala kommun, nu bosatt i Vännäs, Västerbotten. Tillhör Sunna-gruppen, en 40-årig (pågående) kamp om rättigheter mot Norrbottens länsstyrelse och Sattajärvi koncessionssameby. 
Har gått Konstfack i Stockholm och Umeå Konstskola. Ställt ut tre gånger på Liljevalchs vårsalong samt utsmyckning av Gällivare tingsrätt. Har tillsammans med fotografen Michiel Brouwer väckt stor uppmärksamhet med utställningen Maadtoe som visar Sveriges mörka historia och hur samer än idag blir behandlade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista