Fakta om P3:s humorprogram

Här kan du läsa om P3:s humorprogram.

AFFP
AFFP var avdelningen som försökte rädda Sveriges Radio in i framtiden under hösten 2008. Av och med Matilda Kihlberg, Jakob Munck och Erik Klarén.

Borderline City
Borderline City är platsen där ångest och mörker råder. Felipe Leiva Wenger och Deniz Merdol stod bakom programmet som sändes sommaren 2008.

Cirkus Kiev
Cirkus Kiev är humorprogrammet för dig som gillar sjuk humor och underfundiga sketcher. Ett rent sketchprogram i stil med Clownen luktar bensin. Hade premiär i mitten av 2006.

Clownen luktar bensin
Började som teater i Stockholm 1998. Radioprogrammet bestod av svart humor varvat med klubbmusik och programledaren DJ Steffo. Medverkande var bland annat Tova Magnusson Norling, Mikael Syrén, Sylvia Rauan och Simon Norrthon.

Deluxe
Vad har barnprogramsprofilen Björne, Vanheden från Jönssonligan och Per Sinding-Larsen gemensamt? Samtliga har medverkat i P3:s humorshow Deluxe såklart. Sändes mellan 13 januari 2004 och 28 december 2007.

Din gata: Saman & Cynthia
Två galna timmar direkt från Malmö med Saman Bakhtiari och Cynthia Guarachi.

Eru edgy?
Samhällsbetraktelser och busringningar med Kodjo Akolor, Soran Ismail, David Druid, Tulle och Samanda Ekman. Sändes från mars till maj 2008 som en del av P3:s Humorverkstad.

Glädjetåget
Med ett stort gäng sketchmakare, rejäla resurser och lokföraren Anders Lundin, skapades programmet Glädjetåget som sändes åren 1990 till 1993.

Hallongrotta
Började som ett specialarbete på radioutbildningen i Båstad. Ett särskilt tema behandlades i varje program under elva veckor sommaren 2008. Av och med Humorverkstadens Johanna Zachhau, Elin Steen och Jessica Areskog.

Hassan
Det började 1993 som ett program i utkanten av etern och växte så småningom till en svårslagen succé. Busringningar med Kristian Luuk, Fredrik Lindström, Henrik Schyffert med flera.

Hej Domstol
P3:s amatördomstol. Jesper Rönndahl, Karl ”Kalle” Lind, Ola Norén och Valdemar ”Valle” Westesson bjöd på godtycklig rättvisa och veckans balt under åren 2003 och 2006.

Mammas nya kille
Norrländsk humor när den är som bäst. Började sändas 20 augusti 2005, gjorde ett uppehåll under 2007 men kom storstilat tillbaka i januari 2008. MNK leds av Bengt Strömbro som även är producent för programmet.

Meningen med allt
En programserie från Malmö som sändes 2006. Varje avsnitt kretsade kring ett tema som kunde vara allt från sex till ondska. Medverkande var bland annat Kalle Lindh (Hej Domstol), Ada Berger och Maja Salomonsson.

Metropol
En klassisk långkörare som leddes av Niklas Levy och Ingvar Storm 1982-1991.

P3 Apelsin
P3 Apelsin är ett humorprogram om humor under ledning av Klara Zimmergren och Mattias Lindeblad. Programmet hade premiär den 9 januari 2009.

Pang Prego
Första programmet av Pang Prego kunde höras i januari 2007. Sedan dess har det hunnit bli mer än 200 galna program med Josefin Johansson, Kristoffer ”Kringlan” Svensson, Emma Mohlin och Simon Svensson.

Pippirull
Såg dagens ljus den 15 juni 1998 och sändes fram till 2002 då programmet bytte namn till PKK. Redaktionen som bestod av bland andra Olle Palmlöf, Bobbo Krull, Kjell Eriksson och Mårten Andersson drev med kändisar och politiker till höger och vänster.

PKK
Tog över efter att Pippirull lagt ner verksamheten 2002 med Olle Palmlöf, Natanael Karlsson och Bobbo Krull i spetsen.

Putte Punsch
En lyckoshow som sändes mellan 1985 och 1986 med Lars-Göran Nilsson och Dick Blomberg som programledare. Medverkade gjorde även bland annat Peter Dalle och Pontus Enhörning.

Rally
Direkt från Göteborg på fredagskvällarna. Mellan åren 1995 och 2002 var det Stefan Livh, Peter Apelgren, Anna Mannheimer och Sladjan Osmanagic med flera som bjöd på stor radioshow, ofta med musikaliska inslag.

Riskradion
Riskradion sändes i tre omgångar i slutet av 1980-talet med Erik Blix och Stefan Livh som programledare. Programmet har bland annat tillskrivits äran för ”den intellektuella kiss- och bajshumorns inträde i svensk radio” (Aftonbladet 13/5 1996).

Roll on
Efter tre år i etern gick Roll on i graven den 20 januari 2007. Klara Zimmergren och Mia Skäringer bjöd på sketcher med karaktärer som Jennifer Samuelsson/Gulletussan, Viveka Andebratt, Rollon-mannen, Tabita och duon Bellmania.

Röster i radio
Röster i radio sändes mellan 1996-1998 av och med bland andra Kajsa Ingemarsson och Hans Pihl. Programmet hade flera kända karaktärer som den vulgäre och skitnödige Mula och den drömmande ridlärarinnan Carita.

Salva
Stefan Livh, Jörgen Mörnbäck, Mirja Burlin & kompani bjöd på imitationer och annorlunda remixer under åren 2005-2006. Programmet hade flera stående inslag som dokusåpan Club Goa Gubbar och Kungaintervjun.

Sovmorgon
Efter att ha varit programledare för Morgonpasset tog Kjell Eriksson steget över till Sovmorgon. Programmet kördes från januari 2002 till december 2003 och innehöll karaktärer som Kjelleman, Dum-Kjell och inslaget Kjell ger igen.

Starkt material
Lustiga nyheter med Patrik Ehrnst och Anders Johansson. Sändes 2007 och beskrevs som en kombination av nyhets- och humorprogram.

Så funkar det
Hur skämtar man på Systembolaget? Hur hälsar kändisar på varandra? Radarparet Anders Johansson och Måns Nilsson gav svar på allt och lite till mellan juni 2001 och december 2003.

Ullinulla
Ullinulla började som en sånggrupp som uppträdde i mycket blygsam skala. Det hela utvecklades ganska snart till en radioidé som tog form och sändes på P3 från januari till oktober 2007.

Underlandet
Skruvad humor med Maria Kulhan som befann sig i Underlandet under sex veckor hösten 2008. En del av Humorverkstad.

Wallraff
Wallraff var samhällsmagasinet som tog fram sanningarna om Sverige genom att avslöja såväl makthavare som medelsvensson med hjälp av dolda mikrofoner och skjutjärnsreportrar. Medverkande var bland annat Anders Johansson och Måns Nilsson.

Äntligen tisdag
Äkta tisdagskänsla med Stefan Livh, Kent Norberg, Janne Palmén och Jocke Boberg. Sändes 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista