tisdag 9 mars

Vi fick ett mail ...

Igår hade vi med en önskning från tre tjejer från JärvsöEllen, Kristin och Hanna önskade Roll on - Rolle köper byxor, med motiveringen: Kanske mest för att Mia och Klara ändrat typ hela vårt sätt att agera och tala. "hur högt kan dom gå"-låten är bland det roligaste någonsin.

Den här motiveringen väckte en del frågor hos oss. Hur har deras sätt att agera och tala ändrats ... och vi undrade också - i sändning - om Ellen, Kristin och Hanna kanske kunde höra av sig och berätta.
Och det har dom!

Imorse hittade vi detta fina mail i vår inkorg:

Kära Humorhimlen.
Vi ska här så kortfattat vi kan förklara hur Mia och Klara samt Roll on påverkat vårt samliv som vänner.

Först och främst är det vårt sätt att prata. Hur ord som Mia och Klara använt har ersatt en hel del i vårt vokabulär.

"Att känna in" kan exempelvis lika väl betyda att man gillar sin tillfälliga situation som att känna in hela vägen med en hane. Oavsett vad det handlar om, så känner vi in!

Sedan Mia och Klara så är tiden då vi raggade, dansade, hånglade eller flirtade förbi. Numera frestar vi bara. Eller för all del - blir frestade! Det är inte alla gånger som vår Mia och Klara-ironi har varit uppenbar och det har blivit mer än ett missförstånd.

Ett exempel var under Peace and Love-festivalen i Borlänge under sommaren 2009. Det var kanske den varmaste perioden på hela året och en hel del vatten skulle såklart drickas. Viveka Andebradts kommentar "Flytta på dig flodhäst, jag vill ha vatten, jag vill ha vatten" användes flitigt och när en tältgranne av modell större utbrast "Jag är törstig" så ramlade helt naturligt motfrågan ur mig "Vill du ha vatten, flodhäst?". Det finns oändligt med historier och exempel vi kan berätta men det här var åtminstonde en del av förklaringen till att Mia och Klara har förändrat våra liv. De har fört oss samman och inspirerat ett helt humorSverige!

Hälsningar Kristin Stegs, Eleonor Wennerholm och Hanna Hellspong

Lyssna på deras önskan:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista