Anna-Margareta Bragge

ÅLDER: 26

HEMORT: Lahtis, Finland

RÖSTFACK: Sopran

SÅNGBAKGRUND: Min entusiasm för opera vaknade när jag var 10 år gammal och började sjunga i min hemorts operakör. Efter gymnasiet flyttade jag till Åbo för att studera på Åbo Musikakademi, och blev färdig sångpedagog våren 2006. Innan jag kom till Kulturama studerade jag i Lahtis på solistlinjen. Jag har sjungit i kören på Savonlinna operafestival från 2004-2008 och uppträtt i olika musikaler och operor i Finland. Jag har även sjungit i olika jazz och popband.

NÄR FÖRSTOD DU ATT DU VILLE BLI SÅNGARE?
Min mamma har berättat att jag manifesterade att jag skulle bli operasångerska när jag var bara tre år gammal. Så jag tror att jag ”alltid” har vetat jag vill sjunga, men jag har också alltid varit medveten om att musikeryrket kräver jättemycket jobb och tålamod.
Många gånger har jag försökt göra någonting annat; jag har bland annat jobbat som servitris i Grekland, som musikproducent och som lärare i grundskolan. Men min passion till musiken drar mig hela tiden tillbaka. Den utmanar mig at sträva framåt; att träna mer och borra djupare. Jag har alltid känt mig hemma med sång. Det är ”min grej”, fast inget i livet är bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista