Elsa Ridderstedt

ÅLDER: 20 år

HEMORT: Stockholm

RÖSTFACK: Mezzosopran

SÅNGBAKGRUND: Sånglektioner i ca 3 år för Margareta Ridderstedt. Innan dess ägnade jag mycket tid åt teater och skrivande och hade ingen intention att bli sångerska. Har bl.a. gjort rollerna Cherubin i Figaros Bröllop, Mercedes i Carmen samt Velma Kelly i musikalen Chicago.

NÄR FÖRSTOD DU ATT DU VILLE BLI SÅNGARE?
Det har jag fortfarande inte förstått! Jag känner mig lite som det svarta fåret på Operastudion eftersom jag inte är säker på att det är sång jag vill ägna mig åt. Min passion i livet är att skapa, att beröra och få andra människor att känna. Det är min övertygelse att så länge människor kan känna, vare sig det är glädje, sorg, passion, smärta och upprymdhet, så får vi en bättre värld. Kyla och okänslighet föder bara elände. Att beröra är det jag vill ägna mig åt i livet och om det är främst med sången, teatern, måleriet eller skrivandet vet jag inte. Jag provar mig fram inom alla skapande områden, vi får se vilken väg jag väljer som min huvudled!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista