Sandared i slagläge

Sandareds Tennisherrar vann första matchen i SM-finalen mot Lidköping med 4-2 hemma i Sandared. På söndag väntar returmötet i Lidköping.

Det är halvlek i SM-finalen och Sandared har slagläge. 4-2 är visserligen skönt att ha med sig, men Sandared måste vinna hälften av matcherna i Lidköping för att vara helt säkra på att ta hem guldet.

Amerikanen Ryan Newport gick ut hårt mot Johan Brunström och vann första set enkelt med 6-0. Lite tuffare blev det i andra men ändå säkert, 6-4. 1-0 till Sandared. Samtidigt spelade Robert Lindstedt mot Lauri Kiiski. Lindstedt vann första set med 6-3 men fick ge sig i det andra. I det avgörande matchtiebreaket kom dock Robert tillbaka och vann med 10-6. 2-0 till Sandared.

Marcus Sarstrand hade det tufft i början mot Robert Gustafsson, första set slutade 4-6. Lättare gick det i andra som Sarstrand vann med 6-1. Hemmaspelaren tappade dock matchtiebreaket med 4-10 och därmed också matchen. 1-2 till Sandared. Samtidigt hade Johan Settergren visst medflyt mot Oskar Pallin och vann i två raka set, 6-3, 6-4. 3-1 till Sandared i matcher.

I dom avslutande dubblarna var det nervöst värre. Speciellt matchen mellan Settergren/Sarstrand-Brunström/Pallin blev nervig. Bortaspelarna ledde med 8-5 i matchtiebreaket (först till 10) men hemmaspelarna vände och vann med 10-8. Seten hade slutat 6-1, 4-6. 4-1 till Sandared. I den andra dubbeln var Gustafsson/Kiiski ett nummer för stora för Lindstedt/Daniel Andersson. 3-6, 4-6 slutade den matchen.

4-2 till Sandared alltså. Retur och avgörande på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".