1 av 2
Pelargon i rosmarinen. Foto: Solveig Delogu.
2 av 2
Pelargon och iris. Foto: Solveig Delogu.

Solveigs pelargoner på Teneriffa

Hej!
Jag har precis hört ert program på radion. Jag bor på Teneriffa, i bergen på den södra sidan och vintern här nere har varit ovanligt kall och det märks i trädgården. Tomaterna, som jag frösatte i oktober, börjar först nu att bli färdiga.

Den enda frukt i trädgården för tillfället är ”Nispero” (Mispel) samt citroner. Persikoträdet har ganska stora, gröna frukter och fikonträdet har små små blivande fikon. Tyvärr mognar båda först när jag är i Sverige, dit jag åker varje sommar. Ibland kan jag hinna med de första persikorna, som förstås smakar gudomligt, direkt från trädet.

I blomsterlandet har jag en blandning av Iris, som jag tagit med från Sverige, jättepelargoner, som jag plockat i en liten by högt upp i bergen samt en outslagen amaryllisknopp. Jag har också en tokig pelargon som slingrar sig i min jättestora rosmarinbuske. Ja, så blir det när man stoppar ner allting litet huller om buller, men det är ganska charmigt!

Jag håller med Zehera i Landskrona i ert program, som sa att när man tycker att allt är trist, försvinner den känslan, så fort man går ut i trädgården.

Solveig Delogu

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".