Pasta och höstig köttfärssås, lite på en höft” á la Elin Ruth Sigvardsson

”Pasta och köttfärssås på en höft” á la Elin Ruth Sigvardsson

1 gul lök
Två klyftor pressad vitlök
Ca 2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond (eller buljong)
15 körsbärstomater
1 burk krossade tomater
Ca 1 dl rött vin
½ kg nötfärs
Ett lagerblad
Flingsalt
Svartpeppar
Oregano
Kanel (Bara en dutt, ta inte för mycket)

Spaghetti, gärna färskpasta
Olivolja
Färsk persilja
Riven parmesanost
Ruccolasallad

Gör så här:

Hacka gula löken och fräs i olivolja. Lägg i tomatpurén och låt den ”gotta till sig” med löken en stund. Tillsätt köttfärsen och stek tills den fått fin färg. Pressa i vitlök, slå i kalvfonden och lite flingsalt och svartpeppar. Rör om. Därefter krossade tomater och rödvin. Låt puttra ihop och lägg sen i hela körbärstomater. Lägg i ett lagerblad och låt det puttra i tio minuter.
Krydda med oregano och en dutt kanel. Smaka av och salta lite extra om det behövs.

Servera med färsk pasta med färsk persilja, olivolja och riven Parmensanost i. Lite ruccolasallad bredvid blir fint och fräscht. Voilà!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".