Om Olle Carlsson

Det var tack vare Olle Carlsson som Allhelgonakyrkan på Södermalm, för drygt tio år sedan, blev en kyrka med en av de mest besökta mässorna i landet.

Ihopträngda på träbänkar, stående längs färgade kyrkfönster, sittandes runt orgeln en trappa upp. Det finns en öppenhet och mångsidighet som gör att traditionella och icke traditionella troende känner sig lika välkomna och finner ett andrum här.

Olle Carlsson nyutnämnd kyrkoherde, har sex barn och fem barnbarn, hittills. Han läste teologi i Uppsala och har under de senate åren rest runt och föreläst i hela Sverige. På 80-talet var han med och introducerade minnesotamodellen i landet. Han var som ung präst knuten till Fryshuset i Stockholm och har sedan i samband med gudstjänsterna i Allhelgonakyrkan drivit och utvecklat ett nätverk med själavårdande samtalsgrupper för människor i livskriser med olika bakgrund på en existentiell botten.

Olle Carlsson skrev 2007 boken ”Kristendom för ateister” och sommarpratade 2008 om sitt liv. I höst kommer han ut med ännu en bok: ”Mitt himla liv”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".