Stefan Grynges recept 16 nov 2007

Glass och pannacotta med nya smaker

Morotsglass (mycket enkel) 

  • 1 dl puré från väl kokta morötter
  • 1 dl nerkokt morotsjuice       (reduceras till hälften)
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g socker
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 äggula

Blanda citron, puré, juice och socker.

Blanda i grädde och äggulan.

Kör i glassmaskin.

*****

Rödbetsglass (mycket enkel)

  • 2 dl puré från väl kokta rödbetor
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g socker
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 äggula

Blanda citron, puré och socker.

Blanda i grädde och äggulan.

Kör i glassmaskin.

*****

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".