Gomorron Skaraborg fredag 23 maj

Solen sken och påminde om den stundande sommaren! Så kändes det denna ljumna morgon där molnen skingrades och tempraturen förväntades stiga till 15 grader.

Charlotte Perelli till final. Sverige klarade sig igenom den riskfyllda kvaltävlingen och vidare till avgörandet på lördag av Eurovision song contest.

Fångarna protesterar mot stängningen av Holmängen. Kriminalvården har beslutat att lägga ner anstalten Holmängen i Gudhem. Vid månadsskiftet slår den igen men fångarna är mycket upprörda och tycker att trenden, mot att det går mot färre och större fängelser, är oroande.

Skandalomsusad speedwaystjärna gästade Örnarna. Antonio Lindbäck, som dömdes för rattonykterhet i höstas, har återigen börjat köra speedway. Han återfinns nu i Vargarna som igår slog Örnarna med 51-45. Och Lindbäck var mycket starkt bidragande till vinsten.

Fotbollsmatcher på Västergötlands museum. Under sommarens EM hoppas museét att visa matcher på storbilds-TV, likt en klassisk sportbar. Tanken är att Sveriges matcher ska komplettera en nuvarande utställning om idrottshistoria, samt att locka nya besökare till museét.

Margareta Lilja och Jens Prytz lade nivån för SR Skaraborgs sändningar denna fantastiska fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".