Gomorron Skaraborg måndag 26 maj

Sommaren närmar sig med stormsteg och det var en solig morgon. Men molnen skulle göra entré under dagen på himmlavalvet, för att sen skingras under kvällen. Tempratur uppåt 15 grader.

”Vårdstejken är samhällsfarlig”. Det hävdar Beata Oscarsson som är ledningsansvarig för intensivvårdsavdelningen på Lidköpings sjukhus. Hon ställer sig skarpt kritisk till att akut sjuka personer måste transporteras till bland annat Kärnsjukhuset i Skövde.

Brandspanarna i luften igen. Efter några års frånvaro har Frivilliga flygkåren i Skaraborg börjat sväva i skyn för att leta skogsbränder. Och redan vid premiärturen för ett par veckor gav deras arbete resultat.

Robert Arrenius gjorde stormatch inför OS-kvalet. Skövdekillen Arrenius satte hela åtta mål när Sverige slog Danmark med 38-28 i genrepet inför OS-kvalet i handboll nästa helg. Då möter blågult Polen, Argentina och Island.

I sportsammanfattningen från helgen handlade det om tennisspelaren Robin Söderlings lag VM guld. Falköpings KIK som vann stort och värvar kanadensikt och så segrade en tidigare Vinkölsbo vid motortävlingen back SM i Tidaholm.

Torbjörn Borg och Jens Prytz var det som drog igång radioveckan i SR Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista