1 av 2
Faddrar tog emot de nya studenterna
2 av 2
Varnhems klosterkyrka

Gomorron Skaraborg måndag 25 augusti

En ljuvlig sensommarmorgon som fick tankarna att fly till de varma dagarna i juli. Tempraturen ska stiga under dagen upp till 20 grader.

Upprop på Högskolan i Skövde. Runt 1800 nya elever samlades under morgonen på Valhall för att starta upp läsåret. Fortfarnade är dock mellan 100 till 200 platser vakanta inför starten.

Varnhems klosterkyrka slår besöksrekord i år - men vill locka fler. Därför ansöker nu klosterkyrkan om två miljoner kronor från stiftets statsbidragspott. Målet är att ordna så att även personer med funktionsnersättning ska kunna röra sig obehindrat i och runt kyrkan.

Ordningsvakter har minskat buset i Essunga kommun. Under nätterna i augusti har vakter gått omkring i Nossebro för att se till att ungdomsgäng som drivit omkring inte förstört och bråkat. Kommunen ska nu utvärdera om ordningsvakterna ska fortsätta sina nattrundor.

Gun Persson i Vara hade fått två ovälkomna gäster. När Gun vaknade i morses så stod två halvmeter höga figurer på hennes portstolpar. Och hon hade ingen aning om var de kom ifrån, men ville gärna att ägaren skulle komma och hämta statyerna.

Sportsammanfattningen innehöll målrika fotbollsmatcher och SM i kanotmaraton som paddlades i Lidköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista