"Bröd på magen"

Här kommer Manne Ryttmans recept på ca 10 st bullar, perfekt att baka ute i skogen under sportlovet!

7 dl vetemjöl (ekologiskt såklart!)
5 dl grahamsmjöl (ekologiskt)
1 påse torrjäst
en nypa salt
en nypa socker
ev brödkryddor tex fänkål eller anis
varmt vatten

Blanda ihop allt det torra. Ta drygt 1 dl av mjölblandningen och lägg det i en plastpåse.
Tillsätt 1/3 dl varmt (ca 40-50 grader) vatten. Knyt ihop påsen och knåda väl. Stoppa påsen innanför tröjan eller jackan och låt den jäsa ca 20-30 min.

Ta ur degen ur påsen och platta ut till en cm tjock bulle. Ev får man tillsätta lite mer mjöl om det klibbar för mycket. Lägg den på ett grillgaller eller en stekpanna och grilla sakta över glöden på elden.

Njuts bäst varma med lite smör på och kaffe eller varm choklad till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista