Emelie Sarenmalm och Johanna Brandels på Plaza de armas i Cuzco. Foto:Privat.

Emelie Sarenmalm - Peru

Emelie Sarenmalm från Skövde går till vardags på Röda Korsets folkhögskola i Stockholm. Nu är hon tillsammans med bland andra klasskamraten Johanna Brandels också från Skövde i Peru där de gör projektarbete.

Här sitter tjejerna på Plaza de armas i Cuzco. Nar Cuzco var inkarikets huvudstad var det här torget stadens hjarta. Nu är det centrum för Cuzcos turism med restauranger, klubbar, butiker men trots det så är Cuzco den vackraste staden de besokt hittils. Torget ligger i stadskärnan och är omringat av vackra byggnader och stadskärnan ligger i en grop och är därför omringad av kullar med massa bostadshus, hotel och ännu fler vackra byggnader och torg.

Det de gör här är att de reser för fältstudier med röda korsets folkhögskola. De reser delvis med hela klassen och delvis själva för att jobba med sina egna projekt. De jobbar med ett projekt som handlar om rättvis handel samtidigt som de försöker att klämma in lite turistande samt hinna med att uppleva kulturen och människorna så mycket som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".