1 av 3
2 av 3
Här är Adaam Falk (Karwan Faraj) i egen hög person tillsammans med sin vän och kollega Haval Alnazar.
3 av 3
Bad joke! Benjamin Sjögren och Karim Rahmouni gästar Adaam Falks Radio Hjällbo.

Radio Hjällbo - din törstsläckare i Sahara

Radio Hjällbo är en närradiostation som drivs av den sanna eldsjälen Adaam Falk.

Adaam anser att samhällets sanna sida enbart kan tolkas av de som står utanför det (samhället), och det är de här människornas röster han släpper fram i sitt radioprogram. Tillsammans med sin vän, ljudteknikern, sänder han från sin lägenhet i Hjällbo där han bor.

Adaam bjuder in till debatter, undersökande reportage, låtönskningar och öppen telefon. Alla som vill tjôta en stund är välkomna och bland de figurer som dyker upp hör vi kusinerna och svarttaxichaufförerna Amadou och Pinto, Tjäderlappen, tjackpundaren från Rambergsvägen och urgöteborgaren Mogge som anser att rasismen och finanskrisen bäst motarbetas genom att alla börjar äta kôrv.

I Radio Hjällbo bjuder Adaam också på fina låtar men de kommer inte från det kommersiella arkivet, det här är musik du inte stöter på i vanliga fall – albansk tango, kurdisk rap och r’n’b, somalisk hårdrock m.m.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista