Långt långt långt härifrån

Jag är alltså inte död, bara på snabb återhämtningsvisit i Sverige. Men nu bär det av igen. Den här gången blir det alltså östra delen av Europa. Jag har under mina dagar i Sverige bland annat försökt köpa tågbiljett till Sarajevo. Det gick inte. Till Budapest kunde den trevliga försäljaren hjälpa mig, men sen får jag hanka mig fram så gott det går. Jag har också försökt reklamera en tågresa. Det kan tyckas något ironiskt att jag tillbringat timmar på tåg i allehanda Europeiska länder och det har flutit utan minsta strul. Knappt en försening. Men knappt hinner man äntra svensk mark innan SJ-tåget får något strul med elförsörjningen och vi fastnar på en stekhett halländsk slätt i två timmar. Utan luftkonditionering eller fungerande toaletter, då detta också var elberoende. Kanske var informationen också det, då den också lyste med sin frånvaro. Så småningom kom det ialla fall ett nytt lok som kunde dra oss till Göteborg.

Till saken hör nu att jag köpte min biljett till detta tåg på Berlin Hauptbahnhof och således har jag inget svenskt bokningsgnummer.  Detta verkar göra det omöjligt att få sin restidsgaranti. Jag har idag suttit i två timmar i telefon och kopplats mellan olika människor i slutet på olika telefonköer. Ingen kunde hjälpa mig. Till slut kom jag tillbaka till Mats på kundtjänst som var den första jag var hos. Han gav mig ett nytt nummer till någon utlandsavdelning. När jag ringde dit möttes jag först av det glada beskedet att det var mindre än en minuts väntetid. Tjohooo! För att strax nedslås av en ny röst: Treminuters väntetid...? Wut? Jag var person nummer tre i kön och det var elva stycken som tog emot samtal. Det lät ju hoppingivande. Så väntade jag. Och väntade. Sedan var det tio som tog emot samtalen. Sedan väntade jag. Så var det nio som tog emot samtalen. Så väntade jag. Och så plötsligt: klick. Jag kopplades bort. Charming. Tur att man ska ut i Europa och åka tåg…

Nästa up-date blir alltså från Warzawa!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista