Jorden går under i P3 Kultur

Ekonomisk kollaps, politisk kollaps, ekologisk katastrof, extremt väder, pandemier... undergången känns onekligen ganska närvarande i nyhetssändningarna – men också i populärkulturen.

Från Wall-E till Terminator, Lost och V. Och på det SARS, svininfluensan, gerillaträdgårdsmästare, gör det själv-vågen, lokalodlad mat och tv-repriser av MacGyver. Vi har liksom insett att ALLT hänger ihop.


Och det finns många fler som sett sambanden. De kallas survivalister – de där som förbereder sig på att samhället ska kollapsa och civilisationen gå under. I tisdagens P3 Kultur träffar vi en svensk familjefar som har hemliga matförråd nedgrävda i skog och mark, och massvis med vattenflaskor i garaget – om katastrofen kommer. Vi har också läst Neil Strauss nya överlevnads/reportagebok ”Emergency!”, som handlar om amerikanska survivalister.

Jonas Holmberg från tidningen FLM och Lillebror Sundström från sajten Bloggywood.se kommer till studion och pratar undergångsfilm. Och så oroar vi oss för om serietecknare, gallerister och musiker överhuvudtaget kommer att överleva när katastrofen kommer. Vilken roll ska du spela i den nya världen där allt har kollapsat? Vilken bok packar du ner bland konservburkarna i din bug-out-bag?

Apokalyps är veckans tema i P3 Kultur!