Domedagsveckan går mot sitt slut

På fredagar sammanfattar P3 Kultur veckan som gått, och ger dig chansen att höra några av höjdpunkterna på nytt. Ur innehållet:

* Survivalismen är här. Sommarens hetaste subkultur är de som förbereder sig på den annalkande katastrofen. Visst blir en campingtur mycket mer intressant om du låtsas att du egentligen är ute på en överlevnadstripp efter atomvapenkriget? I P3 Kultur har vi läst Neil Strauss bok Emergency och pratat med en äkta survivalist. En svensk småbarnsfar som samlar vatten i radhusgaraget och har gömt mat i hemliga förråd.

* Vi har pratat med kortfilmsregissören Anders Muammar som gjort den senaste svenska postapokalyptiska filmen: Kunskapens pris. Hör allt om muterade hamstrar och heliga kaffekokare!

* Följ med på träff hos apokalypsfilmklubben. Vi nafsar på småkakor, dricker te och myser till en film om livet efter kärnvapenkriget. Möt klubben som blir nostalgisk när de tänker på terrorbalansen och som drömmer om att få vara ensamma kvar i ett tomt, övergivet Stockholm.

*Agnes Braunerhielm och Sonja Schwarzenberger hjälper oss att analysera det postapokalyptiska modet. Hör bland annat om Ellos kommande kollektion ”The End isn’t Near, it’s Here”.

*Deckarskolan fortsätter. Den här gången berättar Mari Jungstedt, Jens Lapidus och Arne Dahl om hur du hittar den bästa platsen att sitta och författa din kommande bestseller.

*Dessutom har vi läst självhjälpsboken för alla som har otur i dejtingvärlden – Dumpa honom!, Bockstensmannen gör debut som stå upp-komiker och konstmusikern Ralph Lundsten sommartwittrar.