På upptäcktsfärd i maktens garderober

Veckans tema i P3 Kultur är maktens garderober! Vad berättar det om vårt samhälle hur våra politiker och företagsledare klär sig? Varför är det viktigt vad Carla Bruni Sarkozy och Michelle Obama har på sig? Hur gjorde tanterna Margaret Thatcher, Tarja Halonen och Hillary Clinton för att se ut som tunga makthavare?

Vi granskar miljöpartiets kavajer och alliansens avslappnade pullovrar, och åker till riksdagen för att leta efter powerblondiner. Till vår hjälp har vi ledarskribenten Karin Rebas, modekommunikationskonsulten Maria Ben Saad och Daniel Lindström som är chefredaktör för tidningen Café.

Filmindustrin letar ständigt efter nya sätt att hitta nya källor till inkomster och idéer. Två nya innebegrepp är crowdfunding och crowdsourcing, som på ren svenska betyder att publiken är med och finansierar filmen och får bidra med sina idéer medan man skriver manuset.  är ett nytt svenskt skräckfilmsprojekt som försöker använda nätet för att kunna förverkliga sina visioner. Regissören Henrik Sylvén och producenten Anders Sjöman kommer till studion. 

Vi undersöker också hur gångbar medeltidshumorn är i dagens Sverige, och fortsätter vår succésatsning Dagens sommartwittrare – i dag med skådespelerskan Shima Niavarani.