Sommar i spikmattan – självhjälp och personlighetsutveckling i P3 Kultur

P3 Kultur lassar upp med självhjälpslitteratur, en personlig coach och inte minst en spikmatta! Här ska personlighetsutvecklas och mås riktigt, riktigt bra – hela veckan ut!

I tisdagens program tar P3 Kulturs programledare Johanna Koljonen ett grepp om den ständigt växande coachningskulturen. Göran Carlsson, tidigare vinnare i coachnings-SM, kommer till studion och berättar om vad en personlig coach kan göra för att vässa skärpan på redaktionen. Dessutom förklarar han hur man faktiskt kan tävla i coachning.

Spikmattan, som på bara ett år gått från att vara obskyr fakiraccessoar till att bli hela folkets må-bra-artikel, rullas ut på studiogolvet. Men hur är det nu med spikmattans hälsoeffekter – kan plastpiggarna hela trasiga kroppar, eller river de bara lite skönt? Martin Ingvar, professor i integrativ medicin vid institutionen för klinisk neurovetenskap rätar ut frågetecknen. Han förklarar också varför det klassiska alternativmedicinska argumentet ”det är en 5000 år gammal tradition från Indien” inte alltid är så lyckat.

Redaktionen börjar även undersöka vilken musik som är bäst lämpad för att ha i öronen när man ligger på spikar. I första ronden plockar Johanna Koljonen fram en keltiskt klingande favorit precis på gränsen till new age-musik.

Två nya självhjälpsböcker – en för effektiviteten och en för relationerna – slängs upp på bordet. Och så blir det givetvis ett sommartwitter, den här gången från författaren Malte Persson. Sommar i spikmattan – bara i P3 Kultur!