Pariserhjulet i Malmö. Foto: Wikipedia

Världens högsta karusell?

Det ryktas att vi ska få en lite egen musikprofil i år och det är ju fantastiskt! Men när jag nu har sett musiklistan för första programmet vill jag säga en sak om Steso Songs låt The Worse. Det är allts inte kritik mot att vi spelar den, för jag tycker väldigt mycket om den i teorin. 

I praktiken hänger jag tyvärr ändå upp mig på en detalj i texten, det här med (jag citerar på ett ungefär här) "the world’s highest merry-go-round". Alltså, merry-go-round betyder karusell, det är en fett stor karusell med gigantiska trähästar, ankor och elefanter som utlovas här! Men sen inser man att det nog är ett pariserhjul som menas. Möjligen till och med det som står i min hemstad Malmö. Just den här sekunden kommer jag inte ihåg vad pariserhjul heter på engelska – den i London kallas ju bara London Eye – men jag är ganska säker på att Steso Songs inte vet vad merry-go-round betyder. Jag vet förstås å andra sidan inte vad Steso betyder, så det är jämnt.

(Okej, nu frågade jag Tommie, och han sa att det kanske är en referens till en medicin med drogpotential. Att så kulturtant är jag: jag fångar inte knarkreferensen men hänger däremot upp mig på språkliga detaljer. Dom kommer att dra in mitt uppehållstillstånd i Sofo vilken dag som helst nu).

Men hej, vi pratar alltså reboots i programmet idag och jag tänker bland annat ta upp nya Karate Kid med Fredrik Strage och Teresa Axner. Du kan förbereda dig genom att !

/Johanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".