Myra Breckinridge.

Alla vägar bär till Myra

Ååååkej. Vilken märklig dag. Igår satt jag och klippte ljudillar ur för ett Kinoprogram som ska handla om floppar. Idag (onsdag) har jag redan satt programmet som ska sändas på fredag, och sedan flugit till Berlin och sedan installerat mig i den kollektivlägenhet som jag delar med en massa andra svenskar här nere (lite som en timeshare-lägenhet ungefär, fast för kulturarbetare).

En av de saker jag inte fick med i manuset till veckans Kino var hur en av världens sämsta filmer, (brukar listas som en av de tio sämsta någonsin) gjorde att jag läste boken som den bygger på, vilket sen ledde till att jag började läsa andra böcker av författaren , vilket i sin tur ledde till att jag och min polare Stefan en sommar åkte ner till Italien och intervjuade gubben i hans gigantiska villa vid Amalfikusten. Bara för att liksom bevisa att det som vid första anblick verkar som en katastrof, kanske gör att ett verk lever längre än en dussinprodukt.

Fan, nu blev jag sur över att jag inte säger det i programmet istället. Jaja, jag postar det här istället. Kom i alla fall att tänka på det eftersom jag på vägen hit började läsa den australiensiska bögboken Holding the man, och huvudpersonen läser Myra Breckinridge i sin katolska skola, men skriver en äcklad recension och kritiserar dess porrighet för att inte läraren ska misstänka att han är pugga. Han får ett högt betyg på uppsatsen men också kommentaren "pornography is in the eye of the beholder". Där ser man.

(Älska, kultur-time share förresten! vad ligger på kylen om inte en Agnes Varda-box.)

/Roger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".