1 av 10
13th Floor Elevators
2 av 10
The Cannonball Adderley Quintet
3 av 10
Dark side of the Moon
4 av 10
Daft Punk Alive
5 av 10
Earth Wind and Fire - Electric Universe
6 av 10
Pharoah Sanders - Elevation
7 av 10
Earth Wind & Fire
8 av 10
Iron Maiden - Powerslave
9 av 10
The Police - Zenyatta Mondatta
10 av 10
Gary Numan - The Pleasure Principle

Riv inte pyramiderna

Jag vill gärna tro att skivor som har pyramider på omslaget innehåller musik som är lite djupare, svängigare, mer mystisk. Bättre helt enkelt. På ett lite småmagiskt sätt.

När vi planerade veckans program hade jag en idé om att vi enbart skulle spela musik från skivor med pyramider på omslagen. Men så fort jag skulle presentera idén så kände jag mig som en new age-förespråkare med alldeles för många Erich von Däniken-böcker i hyllan (jag har bara en). Och jag har faktiskt aldrig testat bärigheten i min teori. Om jag skulle sätta mig och lyssna igenom musikhistoriens alla pyramidalbum så skulle jag säkert hitta en hel del skräp.

Därför blev det inte mer än någon minut pyramidmusik i reportaget om Sun Ra och Afrofuturismen. Kanske bäst så. Men man kan alltid bildgoogla och vila ögonen på musikens pyramider. Följande tio pyramidomslag är mina favoriter just nu. 

/Tommie

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista