Hallå där, Markus Görsch ...

Du träffade Seun Kuti och intervjuade honom till veckans program. Hur var det?
- När vi skulle börja intervjun hade han hörlurar på sig. Senare förklarade han att han lyssnade på Jay-Z. Men där satt jag alltså och försökte ställa frågor medan han uppenbarligen lät sig distraheras av musiken i lurarna. På något sätt lyckades jag få igång honom efter ett par minuter och han la ifrån sig ipoden och blev en enastående berättare. Han uppfann teorier medan han pratade och när han tyckte de blev bra skrattade han gott. Som till exempel att någon kommer uppfinna "The perfect sound" om några hundra år, en musik som innehåller alla tidigare stilar. När jag frågade "hur lever du hemma i Lagos?" så mimade han att han körde bil och sjöng "I LIKE TO PARTYYYY!!!". Samtidigt var han blygsam och erkände att han aldrig skulle bli en lika stor musiker som pappa Fela, men var stolt att gå i hans fotspår.

Du är ju inte bara journalist, utan även trummis. Skulle du klara av att vikariera bakom skinnen i Seuns band Fela's Egypt 80?
- Kanske i fem minuter. 

Om man har lyssnat på din intervju och känner att man vill lyssna på mer afrobeat - vilka skivor är dinda topp fem-tips?

Fela Kuti - Expensive Shit

Fela Kuti - Open & Close Fela

Kuti - Before I Jump Like Monkey Give Me Banana

Talking Heads - Remain in Light

Seun Kuti - Many Things

/Tommie