Virtus, en svensk seriehjälte skapad av Sebastian Sandberg

Nu drar vi igång P3 Kulturs serieskola!

På söndag drar vi igång P3 Kulturs serieskola! Var med när vår programledare Johanna Koljonen spanar efter svenska superkraftsbärare. Var gömmer de sig egentligen? Har de blivit överflödiga i vårt välordnade samhälle? Och hur funkar det med superkrafter i landet lagom? 

Serieskaparna Viktor Matiesen och Sebastian Sandberg från fanzinet Svenska superserier berättar hur de rent praktiskt går till väga när de skapar och anpassar sina superhjältar till gråsvenska förhållanden.

Vad är det med slimmade kroppsstrumpor som tilltalar den svenska folksjälen? P3 Kulturs Sara Lundin gräver i historien om hur den afrikanske brottsbekämparen Fantomen integrerades i folkhemmet och startade en Konsumbutik. Spåren går från djungeln via Cape Cod till Eskilstuna.

 Serietecknaren och föreläsaren Lisa Medin och den sista Spindelmannen-redaktören på svensk mark, Klara Möller Norén, diskuterar varför det råder en så skriande brist på svenska superhjältar – vad är det egentligen som klickar i relationen mellan de fantastiska trikåbärarna och vårt land?

Och så passar vi på att ge Batman en psykiatrisk diagnos!

Lyssna söndagen den 28 februari kl 14!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".